Att resa med barn – speciellt i Thailand r något helt fantastiskt. Ibland kan det kännas jobbigt att åka iväg på en långresa och ha med sig de allra minsta. Men att lämna dem hemma känns ännu konstigare. Och resa vill vi ju så klart göra. Då är Thailand ett perfekt ställe att resa till och här kan dina barn snabbt bli vänner med andra svenska barn som de kan ha roligt med och de kan även få menyer på svenska samt på många ställen även köttbullar. Ja, förutom det härliga vädret så är det inte så olikt hemma. Så här härligt kan det låta på en av de många hotellen som finns:

”Det mesta på Sunwing känns välplanerat. Svenska arkitekter har arbetat tätt ihop med den thailändske hotellägaren för att finna familjesmarta lösningar i stort och smått. Till exempel kan paret med spädbarn boka Happy Baby Suite, en lägenhet som utrustats med passande tillbehör. Bland många andra detaljer kan nämnas restaurangen med barnens egen buffé i barnvänlig höjd.” (läs mer)

Att tänka på innan resan

Ja, det finns så klart ett och annat som det kan vara bra att tänka på innan ni reser iväg. Det är att kolla så passen är giltiga samt att det är även bra att ni är fullt vaccinerade för hepatit A och B. Vad som även kan vara bra är att redan innan resan ha inhandlat bra solskydd så ni minskar riskerna att bränna er. Sedan är det nästan obligatoriskt att ni måste handla nya roliga badkläder. Och badkläder till barnen shoppar ni enklast på nätet. Då kan ni fortsätta att planera resan och så vips så kommer kläderna hem som ett brev på posten. Enklare kan det inte bli. Ja, en annan rolig grej är att leta upp en butik som säljer engångskameror och utrusta dina barn med en varsin. Då förlänger ni äventyret och kan glödjas åt minnen flera år senare. Hur bra låter inte det?