Att Thailand är ett fantastiskt resmål är något som vi och alla våra läsare nog ganska enkelt kan komma överens om. Det finns hur mycket som helst att uppleva och varje resa dit är ett riktigt äventyr, samtidigt som det kan erbjuda harmonisk avkoppling. Men, som med alla andra ställen finns det nackdelar. Just det faktum att det finns så mycket att uppleva gör att varje resa till Thailand bör få ta en viss tid i anspråk. Att resan dit och hem tar en del tid är ännu ett argument för att åka på en lite längre resa till Thailand. Vi rekommenderar minst två veckor, men gärna bra mycket längre. Ibland har man dock inte sådan tid utan vill bara komma iväg på en helg eller långhelg. Då föreslår vi weekendresan!

Weekendresa

Följ vår lilla checklista för att få till en lyckad weekendresa.

  • Jämför olika resmål och erbjudanden. Exempelvis på www.destly.com/se/ kan du hitta en hel del weekendresor att jämföra emellan.
  • Läs omdömen och rekommendationer. Det finns en hel del information om resmål och olika hotell på nätet. Gör inte om andras misstag, läs om dem istället! Det finns även en hel del tips från proffs på nätet. Läs exempelvis SvD Resors tips om en bra weekendresa här.
  • En sak som kan vara bra att tänka på om man ska åka iväg över bara en helg är att restiden inte får vara för lång. Åker du fredag eftermiddag och hem söndag kväll vill du inte spendera 6 timmar på själva resan. Direktflyg är alltid att föredra. Dessutom är det smidigt att välja en storstad i Europa som inte är allt för avlägsen. London, Paris, Köpenhamn, Riga och Prag är alla bra förslag.
  • Boendet under en weekend är lite speciellt. Du lär förhoppningsvis inte tillbringa allt för mycket tid på hotellet eftersom du vill hinna uppleva staden så mycket som möjligt på din helg. Däremot vill du heller inte behöva tillbringa allt för mycket tid på att ta dig till och från hotellet. Ett centralt boende är alltså att rekommendera. Ofta är det lite dyrare att bo centralt, men tänk på att du tar igen en del av kostnaden på att slippa taxiresor eller betala för kommunaltrafik.