Resa till Thailand

Redan förra året konstaterades det att vi Svenskar reser utomlands mer än någonsin tidigare. Även om ekonomin i världen inte är på topp sparar vi helst inte in på utlandsresan. För många är solsemestern årets höjdpunkt. Du kan läsa mer om svenskars ökade resande här.

Ett riktigt semesterparadis för svenskar som blivit omåttligt populärt de senaste åren är förstås Thailand. Det finns många oerhört bra anledningar till att resa till Thailand, men även några nackdelar såklart. Vi bjuder på en för- och emot-lista som underlättar ditt semesterval.

+        Billigt att bo, äta och shoppa. När du väl kommit till Thailand kan du leva riktigt billigt om du undviker de värsta turistfällorna.

+        Vädret. Åker du under vinterhalvåret hemma i Sverige kommer du till Thailand under sommaren. Och sommaren där är varm, riktigt varm.

+        Finfin natur i form av både långa sandstränder och djungel.

+        Kul attraktioner såsom elefantridning i djungeln, dykning och annat.

+        God mat. Thaimatens popularitet har exploderat i Sverige de senaste åren, och den är ju knappast sämre på hemmaplan.

–          Dyrt att ta sig dit. Det må vara billigt att uppehålla sig i Thailand, men själva flygresan kan kosta.

–          Lång och ibland obekväm flygresa. Ofta måste du byta flyg. Men även om du inte måste det är det många timmar på ett flygplan. Detta gör även att du förlorar en del tid i landet till resan. Räkna med att vara där minst tio dagar, helst ännu längre, om du ska få valuta för flygtimmarna. Dessutom riskerar du att bli jetlaggad av den långa flygningen. Vill du hinna uppleva något ordentligt rekommenderar vi minst två veckor.

–          Smutsigt och fullt med sopor. Många städer i Thailand luktar illa av undermålig sophantering och är rätt smutsiga.

–          Inget skyddsnät för invånare. Går man bara några meter från turistfällorna märker man snabbt att många thailändare lever i fattigdom, misär och sjukdom.

–          Sjukdomar såsom malaria men även risken att bli magsjuk.

Förbered dig väl om du väljer att åka till Thailand. Det finns mycket att uppleva så kolla gärna upp vad du vill göra innan. Ha med dig ordentligt med kläder och ombyten eftersom du kommer bli svettig, konstant. Ha gärna bra resväskor, eller som min norska morfar brukade säga ”kofferter for alle behovene” eftersom du ofta får med dig mer hem än du hade med dig dit.