Många semestersugna svenskar tror att Thailand är ett bra land att åka till under sommarhalvåret men då är det lågsäsong och regnperiod så det är bäst att spara semestern och åka mellan november och mars för att få bäst väder.

6029557-boatNågot som är positivt med Thailand under lågsäsong är att det är betydlig billigare att hitta resor hit och att man inte behöver oroa sig för solen men det som är negativt är det ständig växlande klimatet. Dock bör poängteras att under regnperioden så regnar det bara någon enstaka gång under dagen så för den med en ansträngd plånbok behöver inte vänta till den dyrare högsäsongen utan det går att turista i landet även nu. Ett tips är dock att inte besöka den södra delen i majmånad på grund av den höga värmen och torkan och likaså undvika den norra delen av landet under oktober då regnperioden är som värst.

Viktigt att veta när man är i Thailand

När man väl besöker ett så kulturrikt land som Thailand är det viktigt att ta del av allt som landet har att erbjuda, var dock noga med att följa alla sociala normer. Ett bra exempel på detta är under shoppingturen då det i landet är norm att man prutar och köpslår om en vara man vill köpa. Kom dock ihåg att om du säger ett pris som köparen accepterar är det den summan som gäller och affären är klar så om du motförmodan backar ur köpet eller fortsätter att köpslå anses detta som att man brutit ett löfte och säljaren kommer att bli mycket upprörd. Något annat som man gör bäst i att undvika är att visa sina fotsulor för en thailändare då dessa anses smutsiga och är kroppens lägsta punkt vilket även tolkas som en förolämpning mot den man visar fötterna för. Likväl ska man aldrig klappa eller lägga handen på någons huvud då även detta är en förolämpning eftersom huvudet är kroppens högsta punkt. Vidare är det alltid bra att ta små portioner mat när man är vid thailändska middagsbjudningar då en storportion anses glupskt och oartigt mot övriga gäster vid matbordet. I övrigt finns det inte så mycket mer man behöver oroa sig för!